Sätt ihop den ultimata konferensen

Att boka konferens är inte det lättaste, det är många delar som ska falla på plats och det gäller att kunna hålla många bollar i luften, inte minst om det handlar om en konferens med många deltagare. Tänk på att det är de små detaljerna som måste fungera om helheten ska kunna bli bra i slutändan. Här kommer några tips på saker att ha i åtanke inför att boka konferens så er konferens blir så lyckad som möjligt.

Välj rätt plats och konferensanläggning

Att välja ort och plats för konferensen är A och O. Dels handlar det förstås om att det ska vara lätt för alla deltagare att ta sig dit. Men dels handlar det också om att den plats ni väljer för konferensen ska spegla det mål och syfte ni har med konferensen. Vill ni ha miljöombyte? Försök då hitta en annorlunda plats än den vardag ni varje dag ser på kontoret. Behöver ni en lugn miljö eller vill ni istället befinna er nära händelsernas centrum i storstaden? Ni behöver också fundera över hur stor konferenssal ni behöver och om ni har behov även av några mindre mötesrum för diskussioner i mindre grupper. Behöver ni några tekniska hjälpmedel som måste bokas i förväg?

Boende och mat

Beroende på vilken typ av konferens ni ska arrangera kan det bli aktuellt med boende och mat för konferensdeltagarna. Framförallt mat är ett viktigt inslag under en konferens – deltagarna måste ju orka med att sitta och lyssna en hel dag. Tänk på att i god tid ta reda på ifall någon av deltagarna har allergier eller några andra önskemål gällande kosten.

Konferensprogram och aktiviteter

Ert konferensprogram ska förstås spegla det mål och syfte ni har med er konferens. Men det är viktigt att tänka på att även kvällsaktiviteterna är viktiga, liksom att skapa en bra balans mellan aktiva och passiva aktiviteter. Handlar konferensen om utbildning och det i första hand går ut på att deltagarna ska sitta passivt och lyssna till föreläsningar så bör ni lägga in lite lättare aktiviteter som handlar om att deltagarna ska få vara aktiva, gärna röra på sig och mingla runt med de andra deltagarna.

En komplett konferensanläggning

Har du planerat allt du behöver för att skapa din ultimata konferens, då är det dags att hitta en konferensanläggning som passar dig. Letar du konferens i Stockholm? På Lidingö ligger Högberga Gård, med sin närhet till Stockholm och storslagna plats är konferenser här någon som garanterat skapar minnesvärda möten.