Konferensupplägg och resultat

I samband med att ni bjuder in till konferens, kan ni passa på att berätta vad för konferens ni hade tänkt er. Om det är en konferensresa som endast handlar om rekreation och att man skall få tillfälle att umgås med varandra på neutral mark, behöver det inte göras så mycket förarbete annat än att hitta på aktiviteter och lösa allting som rör resvägar och hotell.

Skulle man däremot vilja ha sin konferens för att gå igenom arbetet man gör varje dag, eller för att ta fram nya riktlinjer och rutiner i verksamheten, är det bra om man är tydlig med detta från början. Att kommunicera syfte med en konferens är viktigt för att man inte skall riskera att människor kommer med olika förväntningar som sedan raseras när de får veta vad för typ av konferens man tänkt sig.

Relationerna

Att vistas på en vacker konferensanläggning med sina kollegor, kan vara en utmaning samtidigt som det finns en hel del att vinna! Då kommunikationen blir en viktig del av konferensen kan man här också diskutera mötesmiljö och diskussionsformer. Det finns många företag som behöver jobba med sin mötestradition för att komma vidare och undvika onödig konfliktstämning.

Att mötas på en herrgård, ett slott eller annan konferensinrättning kan bidra till en bra stämning och underlätta sociala möten. Det finns en uppsjö konferensanläggningar och mötesformer vilka utformats för att ge bästa upplevelse för konferensbesökare! För mer information rekommenderas denna text från mobis.se. Oavsett inriktning och ambition, bidrar rätt information och kunskap till större effekt!