Boka konferens utanför Stockholm

Att blanda konferensen med en firmafest kan vara en bra idé om du vill smälla två flugor i en smäll och det här är ett perfekt sätt att få arbete gjort och samtidigt belöna personalen med något roligt. Det finns en mängd olika anläggningar som erbjuder avskilda konferenslokaler och festlokaler på ett och samma ställe vilket underlättar planeringen inför evenemanget. En gård ute på landsbygden, en lokal i city, eller det annorlunda valet av en kryssningsbåt – ni väljer vad som passar bäst för er grupp och för er budget. Lokalerna ligger oftast på avskilda platser med fina utsikter och i avspända miljöer, och du kan ta hjälp av erfarna och professionella projektledare som finns på plats.

Hur går man till väga?

Om ni först bestämmer er för ett tema inför firmafesten kan det vara lättare att välja vart och vilken typ av lokal ni vill hyra. Ska det vara en hemtrevlig känsla på en plats som ligger nära naturen? Vi ni ha en mer modern stil med kropp och hälsa som inriktning? Ett poolparty eller ett sportevent? Konferenslokaler ser alla nästan likadana ut och har mer eller mindre samma utbud medan festen ni vill ha kräver vissa förutsättningar som inte erbjuds överallt.

Innehåller den planerade konferensen en mindre grupp av företagets anställda medan firmafesten är avsedd för hela personalen? Eftersom det finns både stora och små konferenslokaler och festlokalerna som har en kapacitet för betydligt många fler, så det är bara att bjuda in resten av gästerna i tid för den planerade festen. Eventplanerare tar hand om allt från inbjudan till maten och upplägget av dagarna så det kan vara bra att hyra in den här typen av hjälp så att man kan koncentrera sig på att ha det så trevligt som möjlig hellre än att hålla ordning på gäster och schema.

Feststämning och möten

Att välja konferenslokaler efter målsättning är ett bra sätt att inspirera och bygga gemenskap. För de som vill hålla unika möten där humor och skratt är viktiga komponenter finns vissa konferenslokaler som sticker ut. Happy Tammsvik är en konferensgård som trotsar traditionella mötesformer i alla avseenden och som dessutom gör det med en klackspark! Här kan ni hålla möten i ett bollhav, utomhus, i ett klassrum fullt av godis eller varför inte vid en jukebox i matsalen? Bland de som bokar konferens i Stockholms utkant är Happy Tammsvik någonting som känns till. Dessutom erbjuder de konferensmöjligheter i eget hus med pool, gym och kök. För info se hemsida.

Konferensen

Det är rekommenderat och ett bra tips att lägga konferensen på den första dagen av företagsevenemanget för att sedan hålla firmafesten på den sista dagen. På detta sätt får man ut det mesta av mötet och man riskerar inte att folk försvinner då det blir dags för möte. På konferensdagarna vill man ha personalens fulla koncentration eftersom det är viktiga ämnen som ska avhandlas. Dessa ska ju senare ligga till grund för företagets framtida planering och ekonomiska resultat.

Firmafesten

Upplägget på dagen D kan se ut på många olika sätt beroende på vad anläggningen erbjuder för aktiviteter och självklart på vad värden har för önskemål. Dagen kan börja med en trevlig frukost för alla, gå vidare till aktiviteter av olika slag som till exempel lekar, tävlingar och utflykter till intressanta platser i trakten, en trevlig grillfest till lunch/middag, kanske lite karaoke för de som vågar, och som en riktigt härlig avslutning på det hela – en rejäl pangfest på kvällen. Om det är en större fest kan DJ eller live-band få alla att släppa loss på dansgolvet.

För rekommendationer och en bra sammanställning om konferens i Stockholm hänvisar vi till denna webbsida. Bra fakta och tips om allt som rör konferenser, möten och arrangemang av aktiviteter och företagsträffar nära Stockholm.