Restider för mötesgäster

Tiden är någonting som det ofta är för lite av när det gäller företagande och näringsliv. Därför vill flertalet konferensbokare slippa att spendera för lång tid på resande fot. Vägen till en konferens skall i någon mån stå i relation till mötet som sådant och många gånger kan man hitta sätt att få mer tid till konferens och mindre till resor. Allt handlar om att välja en konferensanläggning med bra kommunikationer för alla deltagare.

Stockholm som mötesstad har befäst sin position bland annat genom att ha landets största flygplats inom rimligt avstånd. Från Arlanda till Stockholm kan man snabbt åka med Arlanda expresståg, buss, bil eller taxi. Dock behöver man inte åka ända in till Stockholm centrum för att kunna hålla möten. Längs vägen mellan flygplatsen och staden, finns en uppsjö konferenshotell med gott rykte och mycket hög standard. De olika anläggningarna har unik prägel och tar årligen emot tusentals konferensgäster som vill minimera restid till förmån för resultat och möten. Webbplatser som konferensarlanda har samlat en rad tips och rekommendationer för de som vill spara tid och kunna samla konferensdeltagare från hela världen.

Fritid och avkoppling

Orsaken till att minimera restid handlar inte om att släppa allt som inte direkt har med affärer att göra. Det handlar om att få mer tid över till konferensen som helhet. Många av de konferensanläggningar som finns i och kring Stockholm har gjort sig ett namn genom att se till helheten och erbjuda allt ifrån förstklassig mat till aktiviteter, underhållning och relaxmöjligheter! SPA har blivit en allt mer efterfrågad pusselbit i konferensvärlden och resultatet är att man nu kan njuta i bastu eller av behandlingar vid ett flertal av landets konferenshotell.

De anläggningar som erbjuder sådana aktiviteter har ofta även ett erbjudande till privatpersoner då lågsäsongen innebär en möjlighet att också jobba mot privatmarknaden. romantiska middagar, helg-SPA eller bara några dagars avkoppling bortanför hemmet, är uppskattat. För att få plats vid en helgvistelse kan man därför behöva vara ute i god tid.