Att tänka på när du bokar konferens

Visste ni att tisdagar, onsdagar och torsdagar står för närmare 75 procent av alla konferensbokningar i Sverige? Fredagar och måndagar däremot är det inte alls lika vanligt att arrangera en konferens på. Det är också så att vissa tider på året är populärare än andra. Maj, september, oktober och november är årets hetaste konferensmånader. Detta är användbara fakta för dig som ska boka konferens. När du ska boka konferens kan du nämligen ha detta i åtanke, för det finns goda chanser att få fina förmåner från konferensanläggningarna, eftersom de gärna vill göra sitt bästa för att jämna ut kundantalet och trycket på konferensanläggningen. Dessutom finns det då också en större flexibilitet och större utbud när det gäller tillgång på konferensrum, lokaler och aktiviteter.

Att tänka på när man ska boka konferens

Förutom detta så finns det många andra saker man bör tänka på när man ska boka konferens. Vilket syfte eller mål har ni med konferensen? Vilken känsla vill ni förmedla under konferensen? När ska konferensen ske och hur länge ska den vara? Ska ni ha en dagkonferens eller en konferens med övernattning? Vart i landet vill ni hålla konferensen? Finns det några specifika önskemål kring konferensanläggningen som ni behöver ta hänsyn till?

Att välja konferensanläggning

Att välja konferensanläggning inför att boka konferens kan vara svårt. Det är många aspekter att ta hänsyn till och dessutom finns det också många konferensanläggningar att välja bland i Sverige. För att minimera antalet potentiella konferensanläggningar kan du fundera lite över om det exempelvis finns något geografiskt önskemål? Ett tips inför att boka konferens är att titta på internet, för de allra flesta konferensanläggningar har en informativ hemsida där man kan läsa på om vad de erbjuder och ofta också få se foton från hur det ser ut på anläggningen. När du väl har hittat den konferensanläggning ni vill ha är det dags att boka konferens. Även detta görs enkelt och smidigt via nätet, eller via telefon om du så vill. Se till att få en bekräftelse på bokningen och kolla igenom den så att allt stämmer utifrån era önskemål. De flesta anläggningar har en konferensansvarig som hjälper dig med bokningen om du känner dig osäker, kontaktar du Thoresta Herrgård får utöver ett trevligt bemötande utmärkt hjälp med att skapa en konferens som passar just dig. Precis så enkelt som det ska vara när man vill boka en konferens.